Testiranje mikrobioma prebavil

Mali sostanovalci z velikim vplivom!
Človeški prebavni trakt s skupno dolžino več kot 8 metrov je gosto poseljeno z več kot 39 bilijonov mikroorganizmov, znanih pod imenom črevesni mikrobiom ali črevesna flora.
Zdrav črevesni mikrobiom je osnova za naše splošno počutje. Nastane med rojstvom, ko v usta prejmemo materino amnijsko tekočino in bakterije, ki so se tam naselile.
V našem življenju se sestava teh bakterij nenehno spreminja po raznovrstnosti in količini, ker črevesni mikrobiom “živi”. To je posledica naše prehrane in našega okolja, s katerim se telo simbiotsko uredi. Posledično je vsak črevesni mikrobiom za vsakega človeka unikaten. Kadar se ravnotežje in sestava mikrobioma spremeni, lahko nastopijo naslednje težave:

KAJ IZVEM IZ ANALIZNEGA POROČILA?

  • Ugotovite, kako drugačen in edinstven je vaš mikrobiom
  • Ugotovite, kakšne učinke imajo vaše črevesne bakterije na vnos hrane
  • Ugotovite, s katerimi simptomi in zdravstvenimi stanji so lahko povezane vaše bakterije
  • Na podlagi vaših rezultatov boste prejeli predloge za izboljšavo in optimizacijo svojega zdravja in splošnega počutja.

NA ČEM TEMELJI TEST?

Analizira se več kot 1500 mikrobnih DNA v vzorcu blata. Analizno poročilo temelji na raziskavah glede na več kot 800 pomembnih povezav med črevesnimi bakterijami in boleznimi ter več kot 3500 znanstvenih publikacij o določenih črevesnih vprašanjih in verodostojnih statističnih podatkih o črevesnih mikrobiomih iz srednje Evrope.

Avstrijsko podjetje myBioma je prvo na svetu, ki se lahko pohvali z dvojnim ISO certifikatoma za svojo storitev.

Paket myBioma vključuje komplet za analizo z navodili in posodo za vzorec. Vzorec odzamete sami v diskretnosti doma ter komplet vrnete na myBioma. Končno poročilo analize po 4 -6 tednih prejmete v obliki PDF datoteke ali na myBioma aplikacijo na pametnem telefonu.

Celotna dokumentacija je v angleškem jeziku.