E: info@mikro-fermentarna.si;   T: 070 168 198

BREZPLAČNI VZORČKI pri vsakem nakupu Gallinée izdelkov!

Facebook Email Instagram
  • Kontakt
Facebook Email Instagram
Mikro Fermentarna
Izberi kategorijo
  • Izberi kategorijo
  • Kozmetika
    • Nega las
    • Nega obraza
      • Mastna koža
      • Normalna in kombinirana koža
      • Občutljiva koža
      • Suha koža
    • Nega telesa
  • Starter kulture
    • Jogurt
    • Kefir
    • Pripomočki
  • Testiranje
0 Seznam želja
0 items / 0,00 €
Meni
Mikro Fermentarna
0 items / 0,00 €
Izberi kategorijo
  • Kozmetika
    • Nega las
    • Nega obraza
    • Nega telesa
  • Starter kulture
    • JogurtJogurt
    • KefirKefir
    • PripomočkiPripomočki
  • Testiranje
  • Domov
  • Fermentacija
  • Mikrobiota
  • Trgovina
  • Blog
  • Pogosta vprašanja
  • Kontakt
BREZPLAČNI VZORČKI pri vsakem nakupu Gallinée izdelkov!
Click to enlarge
DomovStarter kultureJogurt Acidofilno mleko NARINE
Previous product
PROBIO Yogurt 7,20 €
Back to products
Next product
Termo posoda 24,95 €

Acidofilno mleko NARINE

7,20 €

Domači jogurt pripravljen na osnovi starter kultur “NARINE” vsebuje visoko vsebnost bakterije Lactobacillus acidophilus. Omenjene bakterije pri fermentaciji proizvedejo visoko vsebnost mlečne kisline, kar daje izdelku značilen kiselkast in osvežilen okus acidofilnega mleka.

  • Vsebuje visoko vsebnost bakterije Lactobacillus acidophilus, za katero je značilno preživetje v kislem pH okolju prebavil.
  • Vrsta bakterije Lactobacillus acidophilus, se pogosto uporablja v izdelkih za normalizacijo črevesne mikrobiote med terapijo z antibiotiki.
  • Primeren za ljubitelje nekoliko bolj kislih jogurtov.
  • Primeren za vsakodnevni obrok, kot del uravnotežene prehrane.

Sestava: Maltodekstrin (koruzni), Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus brevis, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium lactis (2 seva).

Količina: 4 vrečke po 0,5 g

Na zalogi

Dodaj na seznam želja
Šifra: Y102 Kategoriji: Jogurt, Starter kulture
Deli
Facebook Twitter Pinterest linkedin Telegram
  • Opis
  • Mnenja (0)
Opis

Sestava starter kultur je bogata s sevom probiotične bakterije Lactobacilus acidofilus za katero je značilno, da je odporna na kisle pogoje želodca in se dobro ustali v črevesju. Lactobacillus acidophilus NCFM® je sev bakterije vrste acidofilusa, ki je najpodrobneje raziskan. Strokovna literatura navaja vzdržljivost in preživetje seva tudi med antibiotično terapijo in kemoterapijo ter njihovo nastanitev na črevesni sluznici. Omenjene bakterije aktivno sodelujejo pri prebavi in presnovi. Prispevajo k boljši absorpciji hrane in vzdrževanju aktivne črevesne funkcije.

Žive bakterije, ki sestavljajo starter kulture “NARINE”, se med fermentacijo mleka razmnožijo do koncentracije več milijard na 100 ml izdelka, v zadostni količini preživijo prebavno pot ter s svojo prisotnostjo lahko prispevajo k črevesnemu ravnovesju mikroflore tudi med terapijo z antibiotiki. L. acidophilus skupaj z mlečno kislino in biocidnimi snovmi zavirajo razvoj škodljivih mikroorganizmov in virusov. Na ta način vsi skupaj pripomorejo h krepitvi odpornosti.

Starter kulture so takoj pripravljene in aktivne za fermentacijo in jih ni potrebno posebej aktivirati. 1 vrečka zadostuje za fermentacijo 1-3 litre mleka ali rastlinskega nadomestka mleka. Vsebino vrečke le stresemo v izbrano mleko.

Prehranska vrednost na 100 g pripravljenega izdelka, izdelanega po priloženih navodilih na osnovi mleka s 3,5 % m.m.
Energijska vrednost 262 kJ / 63 kcal
Maščobe 3,5 g
od tega nasičene maščobne kisline 2,2 g
Ogljikovi hidrati 4,3 g
od tega sladkorji 4,3 g
Beljakovine 3,3 g
Sol 0,12 g

Kako naredimo jogurt?
Izdelava jogurta s starter kulturami je enostavna, hitra in zdravju koristna. Fermentacija jogurta zahteva le stalno temperaturno območje od +38 do +43 °C. Zato se za vzdrževanje temperature poslužujemo različnih načinov (glej spodaj). V primeru priprave jogurta z rastlinskimi nadomestki mleka, glej navodila.

Kaj potrebujemo:

  • 1 vrečko starter kultur Acidofilno mleko NARINE,
  • 1-3 litre mleka (kravje, kozje ali ovčje, pasterizirano ali surovo, UHT, brez laktoze, polnomastno ali posneto mleko),
  • lonec iz nerjavečega jekla ali emajliran,
  • termometer,
  • aparat za jogurt ali termo posodo ali pečico ali odejo.

Prva izdelava jogurta:
1. Mleko segrejemo. Če je mleko pasterizirano, ga le pogrejemo na želeno temperaturo. Če je mleko surovo ga je potrebno predhodno prekuhati.

2. Predhodno prekuhano mleko ohladimo na max. +43 °C. Za zagotovitev ustrezne temperature uporabimo kuhinjski termometer.

3. V mleko nežno vmešamo 1 vrečko starter kultur. Mešamo, dokler se delci starter kultur ne razpustijo.

4. Lonec z mlečno mešanico pokrijemo in ga zavijemo v debelo odejo, ali pa prelijemo mešanico v termo posodo, ali v jogurtov aparat, ali pa postavimo lonec v pečico z nastavljeno temperaturo +40 °C. Pustimo fermentirati 6 do 8 ur.

5. Sveže narejen jogurt postavimo v hladilnik in ga pustimo čez noč, da se ohladi in dozori.

6. Tako pripravljen jogurt hranimo v hladilniku do 5 dni.

Čas fermentacije jogurta: Ko prvič pripravimo jogurt s starter kulturami, je najbolje, da jogurt fermentira 6 do 8 ur. Pri ponovni pripravi jogurta s 3 do 5 žlicami prejšnjega pripravka, bo čas fermentacije krajši, približno 5 ur.

Ponovna priprava jogurta (refermentacija):
1. Segrejemo 1 liter mleka. Če je mleko pasterizirano, ga le pogrejemo na želeno temperaturo. Če je mleko surovo ga je potrebno predhodno prekuhati.

2. Predhodno prekuhano mleko ohladimo na max. +43 °C. Za zagotovitev ustrezne temperature uporabimo kuhinjski termometer.

3. Dodamo 3 do 5 žlic jogurta iz prejšnje priprave in dobro premešamo.

4. Lonec z mlečno mešanico pokrijemo in ga zavijemo v debelo odejo, ali pa prelijemo mešanico v termo posodo, ali v jogurtov aparat, ali pa postavimo lonec v pečico z nastavljeno temperaturo +40 °C. Pustimo fermentirati približno 5 ur.

5. Sveže narejen jogurt postavimo v hladilnik in ga pustimo čez noč, da se ohladi in dozori.

6. Tako pripravljen jogurt hranimo v hladilniku do 5 dni.

Jogurt narejen iz starter kultur VIVO je mogoče ponovno uporabiti 1 – 2-krat, kot ferment za pripravo novega jogurta. Toda, z vsako refermentacijo dobimo količinsko manjši in tudi kakovostno slabši produkt. Zelo pomembno je tudi vzdrževati kuhinjske pripomočke čiste, da preprečimo kontaminacijo naših bakterij. Z upoštevanjem teh navodil lahko iz 1 vrečke starter kultur VIVO naredite najmanj 10 litrov domačega jogurta.

Mnenja (0)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Acidofilno mleko NARINE” Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Podobni izdelki

Hitri ogled
Dodaj na seznam želja
Zapri

Veliki set

52,46 €
Dodaj v košarico
Hitri ogled
Dodaj na seznam želja
Zapri

Mali set

29,50 €
Dodaj v košarico
Hitri ogled
Dodaj na seznam želja
Zapri

Srednji set

40,87 €
Dodaj v košarico
Hitri ogled
Dodaj na seznam želja
Zapri

Yogurt VIVO

6,60 €
Dodaj v košarico
Hitri ogled
Dodaj na seznam želja
Zapri

Termo posoda

24,95 €
Dodaj v košarico
Hitri ogled
Dodaj na seznam želja
Zapri

Termometer za mleko

11,59 €
Dodaj v košarico
Hitri ogled
Dodaj na seznam želja
Zapri

Kefir VIVO

6,80 €
Dodaj v košarico
Hitri ogled
Dodaj na seznam želja
Zapri

PROBIO Yogurt

7,20 €
Dodaj v košarico

Poskrbi za svoj mikrobiom, poskrbi za svoje zdravje!

Zadnje novice
  • sglow
    Sijoča koža “inside-out”!
  • good for gut
    Fermentiraj si – kislo zelje!
Izdelki
  • Kozmetika
    • Nega las
    • Nega obraza
      • Mastna koža
      • Normalna in kombinirana koža
      • Občutljiva koža
      • Suha koža
    • Nega telesa
  • Starter kulture
    • Jogurt
    • Kefir
    • Pripomočki
  • Testiranje
Uporabniki
  • Trgovina
  • Košarica
  • Zaključek nakupa
  • Moj račun
  • Seznam želja
Pogoji poslovanja
  • Splošni pogoji poslovanja
  • Način plačila
  • Dostava
  • Reklamacije in vračila
  • Politika zasebnosti
© 2020 Mikro Fermentarna| Produkcija: atmarketing.si

Košarica

Zapri

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, da vam omogočimo najboljše doživetje na naši spletni strani.

Več informacij o tem, katere piškotke uporabljamo ali pa le-te izklopite v

nastavitvah.

Mikro Fermentarna
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled zasebnosti

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se zapišejo na vaš računalnik, ko obiščete spletno stran.

Piškotki služijo za zagotavljanje sledljivosti in ko se naslednjič vrnete na stran preko istega brskalnika lahko le ta preveri, ali je piškotek prisoten, in uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj strani.

Piškotki nam omogočajo, da prepoznamo ali nas je uporabnik že predhodno obiskal, in v nekaterih primerih temu lahko prilagodimo prikazano vsebino.

Sami lahko kadarkoli urejate vse nastavitve o piškotih preko zavihka na levi strani.

Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki so bistveni, saj vam omogočajo, da se premikate po strani in uporabljate njene možnosti, kot so dostop do zavarovanih območij strani.

V primeru, da izklopite te piškotke ne bomo shranili vaših nastavitev. To pomeni, da vsakič, ko boste obiskali to spletno stran boste morali omogočiti ali onemogočiti piškotke.

  • Meni
  • Kategorije
  • Kozmetika
    • Nega las
    • Nega obraza
    • Nega telesa
  • Starter kulture
    • JogurtJogurt
    • KefirKefir
    • PripomočkiPripomočki
  • Testiranje
  • Domov
  • Fermentacija
  • Mikrobiota
  • Trgovina
  • Blog
  • Pogosta vprašanja
  • Kontakt
  • Seznam želja
Scroll To Top