darilo naslovna
Poskrbi za mikrobiom, poskrbi za zdravje!

Obdarite svoj mikrobiom ali mikrobiom svojih najdražjih, z veseljem se bo odzval darilu z obilico zdravja 🙂

Sestavljeni smo iz človeških celic in milijarde bakterij, ki živijo skupaj v popolni harmoniji. Naša prebavila in koža sta sestavljena iz več 1000 vrst dobrih bakterij, ki tvorijo zaščitno plast, imenovano mikrobiom. Če skrbimo zanj, bodo dobre bakterije, preko hormonov, neurotransmiterjev in imunoloških faktorjev v prebavilih, poskrbele za naše zdravje.  Saj vam je znano, kajne, če mikrobiom postane neuravnotežen ali odstranjen iz prebavil ali kože, potem postanemo utrujeni, apatični, depresivni, s prebavnimi težavami;  naša koža pa vneta in občutljiva.

V µ-fermentarni se trudimo širiti dober glas o naših malih zaveznikih, ki poskrbijo za našo vsesplošno imunost, pa naj bo to črevesna ali kožna mikrobiota. Jasno je, da mikrobiom ne zahteva veliko za svoj obstoj, zato so izdelki v naši ponudbi enostavni za uporabo posameznika in z ciljem doseči zdrav mikrobiom in posredno posameznika. 

V µ-fermentarni si lahko izberete izdelke Gallinée kozmetike, ki je prva kozmetična linija za nego kože, ustne votline in las na svetu, posvečena mikrobiomu kože oziroma zdravju in dobremu počutju mikrobioma. Prav tako si lahko izberete starter kulture s probiotiki za pripravo domačih fermentiranih izdelkov (jogurt, kefir, veganski siri).

IDEJE ZA DARILO - KOZMETIČNI SETI

Darilni set za anti-age nego

Set za Anti-age nego

Anti-age set je sestavljen za intenzivno nego in obnovo kožnega mikrobioma in obnovljene kožne pregrade. Zdrava kožna pregrada ščiti globje plasti kože pred zunanjimi vplivi in upočasnjuje znake staranja!

Set za nego nečiste kože, nagnjene k aknam

Set za nečisto kožo, poskrbi s svojimi prebiotičnimi, probiotičnimi in posbiotičnimi sestavinami ponovno vzpostaviti uravnotežen kožni mikrobiom, uravnavati izločanje sebuma in ustrezno navlažiti kožo. Primerna tako za najstniško, kot odraslo kožo.

Set za nego moške kože

Set primeren za moško kožo. Koža moškega je po svoji fiziologiji drugačna od ženske, zato je tudi rutina nege “drugačna” in enostavnejša. Piling z masko in hidratantna krema s probiotiki, bosta zadostovala za negovano in sijočo kožo moškega.

čistilna ploscica tudi za najbolj obcutljivo

Čistilna ploščica brez dišav za občutljivo kožo

Čistilna ploščica je zasnovana brez agresivnega “mila”, ki kožo popolnoma izsuši in brez dišav. Nečistote odstranjuje tako nežno, da je primerna tako za obraz, telo kot tudi za intimne predele. Ginekološko testirana.

čistilna ploscica tudi za atopicno kozo

Čistilna ploščica primerna tudi za atopično kožo

Čistilna ploščica brez “mila” z dišavami, nežno odstranjuje nečistoče kože. Primerna je tudi za atopično kožo. je dermatološko testirana.

Set za nego las in občutljivega lasišča

Set primeren za občutljivo lasišče, za katero so običajni šamponi in balzami preagresivni. Izdelki nežno negujejo lasišče in lase ter preprečujejo intenzivno mastenje, prhljaj in srbeče lasišče.

IDEJE ZA DARILO - FERMENTIRAJ SI SVOJE IZDELKE

Set imuno zimski

Set za mrzle in praznične dni

Set starter kultur primernih za praznične dni. Obdarite in obogatite črevesno mikrofloro in počutje ter imunski sistem bosta optimalna.

4vrecke

Set za prva srečanja s fermentacijo

Fermentiranje mleka je enostavno opravilo, večino dela opravijo mikroorganizmi, ki pretvorijo mleko v jogurt oz. kefir.

dav

Set za pripravo veganskih sirov

Set pripravljen s potrebščinami za domačo pripravo veganskih sirov s pomočjo veganskih starter kultur mlečnokislinskih bakterij in plesni začilnih za Camembert in Gorgonzola. Za pravi okus fermentiranih nadomestkov sira iz oreškov!